Diferenta

Cuvinte ciudatele

 

Dragul meu micut, pana acum ai avut de-a face doar cu super eroi, dar de acum o sa-ti fac cunostinta cu o lume noua, magica, lumea basmelor. Vei pasi in aceasta lume cu ajutorul personajelor din basmele tale favorite.

Belle si Bestia te invata să folosețti „î” în loc de „â

 

In primul rand aceste vocale apartin doar limbii noastre, asa ca stai linistit, cand vei studia engleza nu o sa te intanlesti cu ele.

 

Uite care e regula generala: in interiorul unui cuvant vei folosi doar „a”, in timp ce la inceputul si sfarsitul cuvintelor vei folosi „i”. Acest lucru se aplica si la cuvintele formate din alte cuvinte la care mai adaugi alte cuvinte precum reimpaduit sau neîmpachetat.

 

Uite care e regula general?: în interiorul unui cuvânt vei folosi doar „â”, în timp ce la începutul ?i sfâr?itul cuvintelor vei folosi „î”. Acest lucru se aplic? ?i la cuvintele formate din alte cuvinte la care mai adaugi alte cuvinte precum reîmp?duit sau neîmpachetat.

 

Uite cateva exemple sa intelegi mai bine:

·         Ea a inceput sa scrie frumos.(Aici  „î” se folose?te la inceputul cuvantului)

·         A coborî partia este distractiv. (In acest caz „î” este la sfarsitul cuvantului)

·         Mara a plans neintrerupt cand a fost la dentist. ( ?tim ca nu e placut la dentist, dar uite aici este pus  „i” in interiorul cuvantului, dar asta se intampla deoarece neintrerupt este format din ne si cuvântul intrerupt care incepe cu litera „î”)

Ea s-a __________ la lecție.

Âncurcat
Încurcat
Incurcat
Â-ncurcat

El a citit cartea numită „_______ lupului”.

Reîntoarcerea
Reântoarcerea
Re-ntoarcerea
Re-întoarcerea

________ să fie cuminte până de Crăciun.

Hotărî
Hotărâ
hotăra
hotara

>